Accessoires voor een comfortabele werkplek

Accessoires voor een comfortabele werkplek

Door Nicole

De meesten mensen met een kantoorbaan spenderen op een werkdag gemiddelde zo’n 6 tot 9 uur aan hun bureau. Het is dus belangrijk dat jouw werkplek je een comfortabele plek biedt om te werken. Kun jij wel wat hulp gebruiken om de dag makkelijker door te komen op kantoor of je thuiswerkplek? Dan is dit de juiste blog voor jou!

We gaan het allereerst hebben over welke gadgets jij kan aanschaffen om jouw werkplek op te vrolijken en rustgevender te maken. Het helpt namelijk altijd om te werken met fijne verlichting en om wat leuks te hebben om naar te kijken tijdens het werk. Vervolgens geven we je een aantal tips mee om je meer comfort te bieden op je werkplek. Deze gaan onder andere over hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet steeds voor van alles hoeft op te staan. Lees verder om al onze tips te ontdekken om de beleving van jouw werkdag mee te verbeteren. Zo begin je iedere dag met een bureau waar je blij van wordt!

Gadgets om je werkplek aantrekkelijker te maken

We beginnen deze blog met een aantal tips om je werkplek visueel aantrekkelijker te maken. Laten we het uiterlijk van je werkplek een kleine make-over te geven door deze wat leuker aan te kleden.

Rustgevende verlichting

Allereerst willen we het namelijk hebben over de verlichting van je bureau. Mag dit wel wat gezellig ogen? Schaf dan een lavalampje aan! Het is een verouderd concept maar is met het verloop van de jaren er niet minder leuk om geworden. Niet alleen geven deze aangenaam en zacht licht, ze zijn ook heel rustgevend om naar te kijken zonder dat ze je echt afleiden. Ze kunnen je zo een prettig momentje van kalmte bieden als je in de stress zit voor een deadline.

Adopteer een mini-cactus

Als je op zoek bent naar een wat meer subtiele decoratie kun je bijvoorbeeld denken aan mini cactussen. Ze nemen weinig plek in beslag en veel mensen vinden het leuk om ergens voor te kunnen zorgen. Daarbij hoef je met cactussen je geen zorgen te maken dat ze snel dood gaan als jij even op vakantie gaat. Ze hebben namelijk maar weinig water nodig: eenmaal per week is genoeg. Doordat ze zo klein zijn kunnen ze ook makkelijk even logeren bij een collega op het bureau zonder dat ze hem of haar in de weg staan. Die mini cactusjes zijn zoals je waarschijnlijk al weet geen aanslag op je portemonnee. Bovendien gaan ze erg lang mee: het is dus best de moeite waard om de volgende keer dat je ze tegenkomt er één of een paar te adopteren.

Gadgets om je werkplek comfortabeler te maken

Nu we hebben besproken wat je kunt doen om je werkplek mooier te maken, gaan we het hebben over hoe je jouw werkplek comfortabeler kan maken. Wat verstaan we in dit geval onder een comfortabele werkplek? Onder andere dat we voor zorgen dat je alles lekker makkelijk bij de hand hebt. Zo hoef je niet onnodig heen en weer te lopen. Daarbij geven we je ook een tip mee over hoe je de hele dag op jouw bureaustoel zitten comfortabeler kunt maken.

Altijd thee bij de hand

Neem in plaats van de hele tijd op te staan om meer thee te halen een mini-theepotje! Je kunt hier gemiddeld twee of maximaal drie kopjes heet water uit halen. Neem gewoon een paar theezakjes mee of hang een thee-eitje in de theepot. Dat scheelt je toch weer een paar tripjes naar de kantoorkeuken.

Nooit meer een koud kopje koffie of thee

Ben jij iemand die altijd zijn/haar koffie (of thee) vergeet totdat het koud is? Dan hebben wij voor jou dé oplossing gevonden om je drankje warm te houden. Je kunt namelijk een handige, kleine warmhoudplaat aanschaffen. Zo overkomt het je nooit meer dat je een halve kop lauwe of koude koffie of thee moet weggooien!

Lekker wiebelen

Heb je na een paar uur al last van je benen en/of je achterwerk? Niets is vervelender dan de hele dag last hebben van pijn tijdens het zitten. Voor veel mensen is het ook wel ongemakkelijk om erover te beginnen bij de baas. Neem je lot in eigen hand en schaf een wiebelkussen aan! Deze ergonomische kussens worden ingezet voor mensen met concentratieproblemen. Dit maakt het eigenlijk ook nog eens een twee-in-één oplossing. Niet alleen wordt je gewicht comfortabel verdeeld over het kussen, het wiebelkussen verbreekt het directe contact tussen jou en de harde stoel waardoor pijn ontstaat. Ondertussen verbeter je met het wiebelkussen ook je concentratie en zithouding. Als je rugklachten hebt, zul je waarschijnlijk gaan merken dat deze minder zullen worden.

USB ventilator

De zomerse hitte van tegenwoordig is een vervelende bijkomstigheid van wat vrijwel iedereens favoriete seizoen is. Soms zijn de airco’s op werk er niet tegenop gewassen. Dan kun je nu zelf actie ondernemen door een USB ventilator voor op je bureau aan te schaffen! Deze kleine ventilators bieden de perfecte oplossing voor wanneer de ruimte beperkt is. In tegenstelling tot de kleine handventilators die je waarschijnlijk wel kent kun je deze USB ventilatortjes voor je neerzetten. Zo kun je ondertussen gewoon doorwerken onder het genot van een klein briesje. Overigens maken deze over het algemeen vrij weinig geluid. Je zult je collega’s er dus niet mee afleiden, alhoewel je hun jaloerse blikken wel in je rug gaat voelen branden.

Noise cancelling headset

De één is fan van een lekker muziekje op de achtergrond via de radio, de ander nou eenmaal… Niet. Wat zijn dan je opties als je de enige bent die afgeleid raakt? Je wilt niet het plezier van je collega’s verstoren, maar je bent hierdoor wel minder productief. Door een noise cancelling headset op te zetten kun je de radio voor jezelf ‘uitzetten’. Je collega’s kunnen ondertussen verder genieten en meefluiten met de muziek. Jij kan ervoor kiezen om naar je eigen muziek te luisteren of juist naar de stilte. Zo is iedereen blij! Het enige nadeel is dat je het niet altijd zult horen als je wordt geroepen. Echter kan je collega ook gewoon naar je toelopen en je even aantikken. Het verhoogt namelijk wél je productiviteit en dat is uiteindelijk belangrijker.

Meer blogs lezen

Wil je graag meer blogs lezen over alles wat te maken heeft met kantoorartikelen? Neem dan nu een kijkje tussen onze andere onderwerpen.