10 producten voor een opgeruimde werkplek

10 producten voor een opgeruimde werkplek

Door Nicole

Heb jij er ook zo’n hekel aan; van alles aan de kant moeten schuiven op je bureau omdat het in de weg zit van je muis? Of heb je inmiddels zoveel papierwerk door elkaar liggen dat je niets meer terug kunt vinden? En raken al je snoeren steeds door de knoop? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze blog is speciaal gemaakt om jou te redden van de rommel op je bureau!

Een chaotisch bureau is lastig schoon te maken; vaak wordt dit dan ook overgeslagen. Toch is een hygiënische werkplek voor veel mensen wel een erg fijn idee. Wist je dat een toetsenbord 20.000 keer meer microben bevat dan een toiletbril? Ja, echt waar. Wij helpen je daarom graag bij het creëren van een geordende werkplek. Je weet immers wat ze zeggen: een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd! De dag beginnen door plaats te nemen aan een netjes bureau zorgt voor een betere werkmotivatie dan wanneer je plaats neemt achter één grote rommel. Lees verder om al onze tips te ontdekken om van jouw werkplek om te toveren tot een praktische ruimte.

Gadgets om je werkplek praktischer en opgeruimder te maken

Voordat je ervoor kunt zorgen dat je gemakkelijk je werkplek kunt schoonmaken, moet je er wel bij kunnen. Als je bureau begraven ligt onder allerlei kantoorartikelen zoals papier, pennen en post-its dan wordt schoonmaken een vervelende last. Dat terwijl schoonmaken eigenlijk sowieso al geen favoriet taakje is van de meesten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de dag begint én eindigt met een schoon en geordend bureau? Graag geven we je de onderstaande tips mee.

Telefoonhouder

Dit product helpt je ervoor te zorgen dat je telefoon een vaste plek krijgt. Dit helpt namelijk ook al enorm bij het creëren van een geordende plek: dat alles een eigen plekje heeft. Wanneer je jouw telefoon plat op je bureau plaatst kan deze nogal in de weg gaan zitten waardoor je hem continu verplaatst. Een telefoonhouder lost dit op doordat deze als het ware ervoor zorgt dat je telefoon verticaal staat. Hierdoor kun je tevens gemakkelijk simpele acties uitvoeren, zoals het bekijken van meldingen, zonder hiervoor je telefoon vast te houden.

Draadloze telefoonoplader

Als we het dan toch hebben over gadgets voor je telefoon, hebben we nog één hele goede tip voor je. Heb je er namelijk al aan gedacht om je telefoon snoerloos op te laden? Hiermee maak jij jezelf het gegarandeerd een stuk makkelijker, zeker als het snoer van je oplader kort is. Met een draadloze telefoonoplader kun jij je telefoon simpelweg hierop neerleggen en dan wordt deze intussen opgeladen. Ondertussen kun jij gemakkelijk je telefoon in je handen nemen wanneer je wilt zonder dan vast te zitten aan een snoertje. Vooral als je even weg moet lopen om de telefoon te beantwoorden is het erg fijn om de lader er niet eerst uit te hoeven halen.

Monitor standaard met lade

Een monitor standaard heeft als voornaamste functie om het beeldscherm van je computer op de juiste hoogte af te stellen om nekpijn te voorkomen. Dit hoeft echter niet alles te zijn! Er zijn namelijk ook monitor standaarden beschikbaar met een ingebouwde lade. Hier kun jij al je spulletjes kwijt die je niet continu direct bij de hand hoeft te hebben, van papierwerk tot pennen en paperclips. Hoef je jouw telefoon niet te gebruiken voor je werk? Dan kun je deze hier ook gemakkelijk buiten zicht bewaren.

Organizers: in alle soorten en maten

Voor elk soort kantoorartikel is er wel een uniek soort organizer bedacht. Van pennenbakjes tot brievenbakken en combinaties voor meerdere producten tegelijk; het is er allemaal. De zojuist benoemde monitor standaard met lade is ook een soort organizer. Welk soort organizers jij precies nodig hebt kunnen we je niet exact vertellen, dit is natuurlijk afhankelijk van het soort werk dat je doet. De één heeft behoefte aan opbergplaats voor zijn of haar potloden, liniaal en paperclips. Terwijl de ander deze artikelen überhaupt nooit nodig zal hebben. Neem daarom eens rustig een kijkje tussen de verschillende organizers en bepaal zelf welke jij nodig hebt. Ze kunnen zo simpel of uitgebreid zijn als je zelf wilt.

Headset standaard

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om draadloze oortjes aan te schaffen voor op het werk. Echter zijn er ook nog steeds degenen die de voorkeur geven aan een headset. Afhankelijk van of je headset draadloos is of niet, kan deze veel ruimte in beslag nemen op je bureau wanneer je hem niet op hebt. Maar ook een draadloze headset kan in de weg liggen. Schaf daarom een headset standaard aan. Hier kun je de headset, wanneer je even wegloopt van je bureau en aan het einde van de dag, netjes mee opbergen.

Weekplanner

Een weekplanner is een goed idee voor wie niet alleen behoefte heeft aan orde op zijn/haar bureau, maar ook in het hoofd. Veel mensen werken met losse blaadjes of maken hun planning per dag of maar een paar dagen vooruit. Het is makkelijk om zo het overzicht te verliezen wat af moet zijn en wanneer. Daarbij onthouden mensen informatie beter wanneer ze dit een keer hebben opgeschreven met de hand. Schaf daarom een papieren weekplanner aan en vergeet nooit meer iets belangrijks.

Bekerhouder

Het is de grootste nachtmerrie van iedereen die het grootste gedeelte van de dag achter een computer doorbrengt: je drankje per ongeluk omgooien. Of het nu gaat om thee, koffie of limonade: het is allemaal even desastreus als je het over je toetsenbord heen laat vallen. Om dit voor goed te voorkomen kun je een bekerhouder aanschaffen. Hiermee bedoelen we een bekerhouder die je middels een klem aan je bureau kunt bevestigen. Zo is jouw toetsenbord gegarandeerd veilig voor ongelukjes!

Antimicrobiële producten

Het toetsenbord, de muis en muismat worden vaak overgeslagen bij het schoonmaken van het bureau. Dit terwijl veruit de meeste bacteriën zich hier verzamelen; voornamelijk op het toetsenbord zoals we in de inleiding al hadden benoemd. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch gebruik maakt van hygiënische producten? Hiervoor zijn twee verschillende oplossingen. Je kunt ervoor kiezen om een antimicrobiële muis, muismat en toetsenbord aan te schaffen. Deze zijn hygiënischer dan hun “normale” varianten, maar kunnen natuurlijk nog steeds vies worden doordat er bijvoorbeeld etensresten aan komen te plakken. Tegenwoordig bestaan er echter ook muizen, muismatten en toetsenborden die je kunt (af)wassen).  Als jij vaak eet aan je bureau dan is dit een ideaal alternatief.

Draadloze muis en toetsenbord

Weg met al die snoeren op tafel! Wanneer er overal op je bureau snoeren leven geeft dit meteen al een onrustige, rommelige uitstraling. Vervang daarom je bedrade toetsenborden en muizen door USB-varianten. Geen zorgen: je hoeft niet te kiezen tussen bijvoorbeeld een draadloze óf een antimicrobiële muis. Deze twee kwaliteiten gaan gelukkig prima hand in hand.

Opvouwbaar, draadloos toetsenbord

Komt het regelmatig voor dat je met een hoop papierwerk tegelijk bezig bent aan je bureau? Dan heb je er waarschijnlijk behoefte aan om hier ruimte voor te creëren. Het opvouwbare toetsenbord is niet alleen praktisch omdat je hem handig mee kunt nemen, maar ook om meer plek vrij te kunnen maken. Heb je even teveel op je bureau liggen? Vouw het toetsenbord dan even weg en leg het aan de kant terwijl je hem niet nodig hebt. Daarbij is het dus ook een handig product voor mensen die veel onderweg zijn voor hun werk, bijvoorbeeld om aanwezig te zijn in meetings met klanten.

Meer blogs lezen

Wil je graag meer blogs lezen over alles wat te maken heeft met kantoorartikelen? Neem dan nu ook een kijkje tussen onze andere onderwerpen.